7 Kasım 2014 Cuma

    MEMLEKETİM

    Aşıklar şehri olan Uşak 'dır benim memleketim.Küçük, sevimli, insanlar arasında kaybolmayacağınız  sakin bir şehirdir. Uşak 'ın ilk adı Uşşak' dır. İşte "aşıklar diyarı" anlamına gelen adını da buradan almıştır.Saz ve söz ustası bir çok aşık yaşamıştır.
    Bir çok tarihi ve doğal zenginliklere sahiptir.Uşak  merkezinde fazla gezilecek turistik mekanlar yoktur. Fakat ilçelerinde tarihi ve doğal güzellikleri fazladır.En güzel örnek ise Ulubey Kanyonu' dur.
Dünya'nın en büyük ikinci kanyonu olduğunu biliyor muydunuz? Çoğu insan tarafından bilinmez. Ulubey çayı da bütün kanyonu çevreleyerek orayı adeta saklı bir cennete çevirmiştir.                       Bir diğer doğal güzelliği Karahallı ilçesinde bulunan Cılandıras Köprüsü' dür.İnsanın doğada dinlenebileceği, yeşillikler içinde su sesleriyle insanı alıp götüren bir havası vardır
.Tarihi güzelliklerinin yanında insanların el emeği harcayıp oluşturduğu meşhur Eşme kilimleri vardır.Yöre halkının duygusunu, düşüncesini, inancını, yaşayış şeklini ilmek ilmek dokunduğu değerli kilimlerdir. Daha bitmez anlatılacaklar o kadar fazladır ki.
     Birde öyle güzel lezzetleri vardır ki damakta hoş bir tat bırakır. Tam bir şifa kaynağı, hastalıklara karşı antibiyotik Tarhana çorbası
, düğünlerin vazgeçilmez lezzeti Keşkek, Döndürme , Topalak yemeği, Katmer ...
     Say say bitmez doğal güzellikleri, tarihi yerleri, yemekleri. Gelip görmek, doğal güzellikler içinde kaybolup derin bir nefes almak lazım.
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder